Summum van comfort en vaarplezier

Babro Newline 1290


Babro motorjachten doen grenzen tussen seriebouw en custom built vervagen

Lengte
12.90 M
Breedte
4.25 M
Diepgang
1.15 M
Doorvaarhoogte
2.75 M

De cijfers


Gewicht 16.000 kg
Dieseltank ca. 800 ltr
Watertank ca. 2 x 300 ltr
Accommodatie 4
Motorisering 1 x Volvo Penta D3 81 kw / 110 pk
Bouwmethode Staal, multiknikspant
CE-categorie C (CE-=B optioneel)
Klassieke Hollandse staalbouw

365 dagen per jaar


De NewLine 1290 is de middelste van de drie Newline modellen van Babro Yachting en een typisch voorbeeld van klassieke Hollandse staalbouw met een duidelijk eigentijds elan. Dit vertaalt zich onder andere in de strakke lijnen en een hoogglans gepolijste RVS zeerailing die speels afbuigt naar het zwemplateau. Zonder twijfel geeft het negatieve boeisel de Newline een stoer karakter, een eigenschap die door de combinatie van donkere romp en lichte opbouw extra wordt versterkt. En ter bescherming van het strakke verfsyteem kozen wij voor een robuuste RVS stootrand over de volledige lengte. Zoals je mag verwachten van een hedendaags jacht is voorzien in een geïntegreerd zwemplateau dat gemakkelijk bereikbaar is via de twee sfeervol verlichte draaitrappen.

Stelt u zich eens voor, relaxed sturend op het ruime achterdek geniet u van de mooiste vaargebieden, al dan niet beschermd door de volledig afsluitbare cabriokap. Het vijfdelige windscherm is voorzien van scharnieren zodat dat die nét iets te lage brug alsnog probleemloos kan worden gepasseerd. Onverhoopt met een forse bries van opzij op een opening moeten wachten? Geen zorgen, want de uitgekiende knikspant rompvorm, het forse roer met grote roeruitslag én de standaard proportionele, beresterke, boeg- en hekschroeven ervoor dat u uw trotse bezit volledig onder controle houdt. 

Jaar rond comfortabel vaarplezier


Babro Yachting rust haar jachten standaard uit met heteluchtverwarming (centrale verwarming is uiteraard ook mogelijk) en de Newline 1290 vormt hierop geen uitzondering. Goed voor jaar rond comfortabel vaarplezier! Standaard maken onze toegewijde scheepstimmerlui gebruik van teakhout voor de betimmering (doorlopende nerven horen daar natuurlijk bij), maar andere houtsoorten en afwerkingen behoren tot de mogelijkheden en dit geldt ook voor de indeling. Toespitsen op voornamelijk gebruik door alleen de eigenaren, een volwaardige accommodatie voor een bevriend koppel en of een aparte hut voor de kleinkinderen? De keuze is aan u.

Uiteraard is elk vertrek voorzien van veel kastruimte, sfeervolle LED-verlichting en goede ventilatie. Kookliefhebbers hebben de beschikking over een uitgebreide keukenuitrusting met onder andere een 4-pits gaskookplaat, een combi oven/magnetron en een grote koelkast met vriesvak. Uiteraard is hier warm stromend water standaard aanwezig en dit geldt natuurlijk ook voor de ruime, gescheiden douche in de luxe sanitaire ruimte. Onderweg, dus zonder walstroom, houdt de motor het douchewater op temperatuur! De Babro Newline 1290 beschikt eveneens over een was/droogcombinatie; wel zo handig tijdens langer verblijf aan boord. Onnodig te melden dat naast de vele 230V stopcontacten ook is voorzien in de nodige USB-aansluitingen. Mocht er achteraf behoefte te bestaan aan een bijboot? Geen probleem, want de fundaties voor de davits zijn al aanwezig.

Nieuwsgierig naar de excellente Babro Newline?

Grenzenloos


Met 40 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van motorjachten naast het runnen van een succesvolle charteronderneming weten wij zo langzamerhand wel waar de knelpunten zitten. Daarom nemen wij alleen genoegen met de beste materialen afkomstig van gerenommeerde toeleveranciers. En liever een maatje groter dan te klein. Een blik in de motorkamer zegt dan ook genoeg. De zuinige en goed geïsoleerde Volvo Penta D3 dieselmotor levert 110pk, goed voor een topsnelheid van zo’n 16 km/h. In combinatie met de fors bemeten dieseltank kom je kruisend met 10 km/h moeiteloos 1.400 kilometer ver. En met een doorvaarthoogte van slechts 2,75 meter vormen zelfs de Franse kanalen geen belemmering.

Buitenom naar de Côte d’Azur behoort dankzij de CE-B classificatie natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Hierbij zorgt het uitgekiende onderwaterschip voor een comfortabel vaargedrag. Al met al is de Babro Newline 1290 dankzij de complete uitrusting bij uitstek geschikt voor langere reizen naar de mooiste vaargebieden. Er zijn verschillende indelingsvarianten leverbaar en het kleurenpallet is ronduit verrassend, zoals dit ook geldt voor de prijsstelling…

Overige modellen

Babro Newline