Refit voor Babro Yachts

Professioneel uitgevoerde refits


Ook al is uw schip destijds volledig naar uw specifieke wensen gebouwd, na verloop van tijd kan de wens ontstaan om de techniek te actualiseren of de indeling aan te passen aan het veranderde gebruik; misschien varen de kinderen al lang niet meer mee of is de komst van een kleinkind juist aanleiding om extra slaapcapaciteit te creëren.

Niet zelden wordt gedacht dat zo’n refit zich nooit meer terugverdient, maar dit berust op een veelgehoord misverstand; een professioneel uitgevoerde refit vertaalt zich bij verkoop in een significant hogere restwaarde omdat een eigentijds goed jacht nu eenmaal interessanter is dan een schip met een gedateerd interieur of sterk verouderde techniek.

Nieuwe technieken en materialen


Zelfs als u nog steeds tevreden bent met uw trotse bezit, dan kan een al dan niet complete refit het vaarplezier zonder twijfel op een nóg hoger plan brengen. Immers, verbeterde, c.q. nieuwe technieken en materialen hebben ertoe geleid dat varen nóg gemakkelijker is geworden. Denk bijvoorbeeld aan proportionele boeg- of hekschroeven, stillere en compactere motoren, dimbare LED-verlichting, isolatieglas en niet in de laatste plaats: sterk verbeterde navigatie-apparatuur met aanraakschermen. Is uw schip nog niet uitgerust met een zwartwatertank? Dan pakken we dat meteen even mee zodat uw Babro ook weer voldoet aan de aangescherpte milieu-eisen.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om technische aanpassingen of verbeteringen. Wie weet bent u zo langzamerhand wel een beetje uitgekeken op de combinatie van teakhout en donkere stoffering; met een licht interieur waant u zich in een complete nieuw schip, klaar voor wellicht zelfs compleet nieuwe vaargebieden.

Onze scheepswerf


Ook al is uw schip destijds volledig naar uw specifieke wensen gebouwd, na verloop van tijd kan de wens ontstaan om de techniek te actualiseren of de indeling aan te passen aan het veranderde gebruik

Er komt een moment dat een jacht volledig -van romp tot opbouw- van een nieuw jasje moet worden voorzien. Dit is een ronduit kritisch proces dat alleen succesvol kan worden volbracht als aan de nodige voorwaarden wordt voldaan.

Een jacht bestaat uit honderden zo niet duizenden onderdelen en een deel daarvan is onderhoudsgevoelig en of heeft een beperkte levensduur.