Meer dan 40 jaar

Bouwen wij luxe kwaliteitsjachten

Over Babro Yachting


Babro Yachting startte meer dan veertig jaar geleden met het bouwen van luxe stalen motorjachten en de passie en aandacht voor kwaliteit is er zeker niet minder om geworden. Want laten we wel zijn; de aanschaf van een jacht is wel even wat anders dan een bezoek aan de bakker voor een brood.

De ultieme uitdaging

Uw droom in werkelijkheid


Van een gerenommeerde jachtwerf mag u niet alleen verwachten dat goed naar u wordt geluisterd en afspraken tot in detail worden nagekomen, maar bovenal dat uw droom in werkelijkheid wordt gebracht. Dát is voor ons team de ultieme uitdaging. Voor elke discipline geldt dat zij zich over uw jacht ontfermen als ware het hun eigen schip, dus geen enkele ruimte voor marges, laat staan concessies.

De naam Babro is een samenvoeging van de namen Bakker en Brons; voormalig binnenschipper Kor Bakker (Brons is de achternaam van zijn vrouw) neemt begin tachtiger jaren van de vorige een jachthaven in Jirnsum over en start daarnaast op basis van zijn ruime ervaring als binnenschipper met de bouw van stalen luxe motorjachten.

In handen van de huidige eigenaar


Ruim tien jaar later doet hij het bedrijf over aan een opvolger waarna het vervolgens in 1997 in handen komt van huidige eigenaar Harm van der Wal, toevalligerwijs eveneens een binnenschipper. Van der Wal vindt het zo langzamerhand wel genoeg om nog langer 3.000 uur per jaar in de stuurhut te staan.

Een jaar later verkoopt hij het 85-meter lange binnenschip om zich volledig te kunnen concentreren op een fraaie serie Babro jachten. De ontwerpen blijken dermate succesvol dat de productie al snel verviervoudigt tot 12 jachten per jaar. In 2016 verhuist Babro Yachting vanuit Jirnsum naar industrieterrein ’t Ges in Sneek; het epicentrum van Hollandse staalbouw.

Ook reparatie, refit en schilderwerk


De alsmaar uitdijende Babro-vloot versterkt de behoefte aan aanvullende diensten om de clientèle volledig te kunnen ontzorgen; het resulteert in het opzetten van de disciplines reparatie, refit en schilderwerk. Tegelijkertijd ontstaat een toenemende vraag naar gebruikte Babro jachten én de mogelijkheid om een jacht te kunnen huren. De laatste discipline vindt plaats onder de naam FNMA Charters.

In aanvulling op de bestaande en nog altijd succesvolle lijnen ‘Babro Classic’ en ‘Babro Newline’  ziet in 2022 een compleet nieuw type Babro motorjacht het levenslicht: de Babro Tridente 43. Een multiknik gebouwd jacht. Vooralsnog levert de werf dit model in drie verschillende lengtes waaronder de 43. De nieuwe Tridente doet eer aan de beproefde bedrijfsfilosofie van Babro Yachting: ‘Royaal is onze standaard’. Dit betekent dat dit jacht standaard bijzonder rijk is uitgerust.