Summum van comfort en vaarplezier

Babro Classic 1150 XL


Babro motorjachten doen grenzen tussen seriebouw en custom built vervagen

Lengte
11.80 M
Breedte
4.00 M
Diepgang
1.10 M
Doorvaarhoogte
2.50 M

De cijfers


Gewicht 12.900 kg
Dieseltank ca. 800 ltr
Watertank ca. 2 x 250 ltr
Accommodatie 4
Motorisering 1 x Volvo Penta D3 81 kw / 110 pk
Bouwmethode Staal, multiknikspant
CE-categorie C (CE-=B optioneel)
Zonder concessies aan comfort

365 dagen per jaar


De Classic 1150 XL is weliswaar het kleinste model van het Classic Line gamma, maar biedt binnen haar lengte van 11,95 meter niettemin een zee van ruimte. De toevoeging XL is dan ook volledig op zijn plaats. Deze Babro klassieker onderscheidt zich door het stoere, negatieve boeisel met fraaie kabelaring, de met een cabriokap beschermde buitenstuurstand en daaronder een luxe eigenaarshut over de volle breedte van het jacht. Werkelijk alles aan en op dit jacht is gericht op langer verblijf aan boord. Dit uit zich niet alleen in ruimtelijk opzicht met overal stahoogte, maar ook als het gaat om de uitgebreide standaarduitrusting en voorzieningen.

Een jacht waar je 365 dagen per jaar zonder concessies aan comfort gebruik van kunt maken. Immers, de heteluchtverwarming zorgt ook in het voor-of naseizoen voor behaaglijke temperaturen. Liever centrale verwarming? U zegt het maar, zoals het ook geldt voor de indeling. De Classic 1150 XL beschikt standaard over een luxe gastenhut in het voorschip, maar ziet u hier liever een tweede zithoek waar u zich even kunt terugtrekken met een goed boek? Ook dát is mogelijk. En de vaareigenschappen? De uitgekiende multiknik rompvorm, het forse roer met grote roeruitslag én de standaard proportionele, beresterke, boeg- en hekschroeven staan borg voor ultiem vaarplezier. Dus ook geen zorgen tijdens een trage brugopening met 5Bft dwarswind of accelererend beroepsvaartuig in de sluis.

Modern of klassiek


De buitenstuurstand van de Babro Classic 1150 XL kan weliswaar van een uitblaasopening worden voorzien, maar in de praktijk is een beetje zon op de cabriokap al genoeg om het in deze ruimte behaaglijk te maken. De uitgebreide en bovendien overzichtelijke klokkenwinkel voorziet in alle benodigde informatie en dankzij het grote stuurwiel en het onbelemmerde zicht rondom is navigeren een feest. Desgewenst kan de capbriokap in een handomdraai worden weggenomen en  kan de reis met wind in de haren worden voortgezet. Bovendien zijn de ramen neerklapbaar  met als voordeel een nóg geringere doorvaarthoogte. Vanaf het ‘kampanjedek’ leidt een trapje naar het zwemplateau dat overigens ook via het fors bemeten vluchtluik in de eigenaarshut kan worden bereikt.

Stelt u zich trouwens voor: uitgeslapen ontwaken met een blik over het water! Kiest u voor een klassiek teakhouten scheepsinterieur met donkerblauwe stoffering of een modern interieur met lichte tinten? U zegt het maar. Uiteraard is ook voorzien in veel kastruimte en een uitgebreide keukenuitrusting met onder andere een 4-pits gaskookplaat, een combi oven/magnetron en een grote koelkast met vriesvak. Uiteraard is hier warm stromend water standaard aanwezig en dit geldt natuurlijk ook voor de ruime, gescheiden douche in de luxe sanitaire ruimte. Onderweg, dus zonder walstroom, houdt de motor het douchewater op temperatuur! De Babro Classic 1150 XL beschikt eveneens over een was/droogcombinatie; wel zo handig tijdens langer verblijf aan boord. Onnodig te melden dat naast vele 230V stopcontacten ook is voorzien in de nodige USB-aansluitingen.

Nieuwsgierig naar de excellente Babro Classic?

Grenzenloos


Met 40 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van motorjachten naast het runnen van een succesvolle charteronderneming weten wij zo langzamerhand wel waar de knelpunten zitten. Daarom nemen wij alleen genoegen met de beste materialen afkomstig van gerenommeerde toeleveranciers. En liever een maatje groter dan te klein. Een blik in de motorkamer zegt dan ook genoeg. De zuinige en goed geïsoleerde Volvo Penta D3 dieselmotor levert 110pk, goed voor een topsnelheid van rond 16 km/h. In combinatie met de fors bemeten dieseltank kom je kruisend met 10 km/h moeiteloos 1.400 kilometer ver. En met een doorvaarthoogte van slechts 2,50 meter vormen zelfs de Franse kanalen geen belemmering.

Buitenom naar de Côte d’Azur behoort dankzij de CE-B classificatie natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Hierbij zorgt het uitgekiende onderwaterschip voor een comfortabel vaargedrag. Al met al is de Babro Classic 1150 XL dankzij de complete uitrusting bij uitstek geschikt voor langere reizen naar de mooiste vaargebieden. Er zijn verschillende indelingsvarianten leverbaar en het kleurenpallet is ronduit verrassend, zoals dit ook geldt voor de prijsstelling…

Overige modellen

Babro Classic Line