Summum van comfort en vaarplezier

Babro Tridente 44 OC


Babro motorjachten doen grenzen tussen seriebouw en custom built vervagen

Lengte
13.20 M
Breedte
4.60 M
Diepgang
1.20 M
Doorvaarhoogte
2.85 M

De cijfers


Gewicht 20.500 kg
Dieseltank ca. 800 ltr
Watertank ca. 600 ltr
Accommodatie 4
Motorisering 1 x 150 pk
Bouwmethode Staal, multiknikspant
CE-categorie B
365 dagen per jaar

Eigentijds familiejacht met optimale bewegingsvrijheid


De Tridente 44 OC is de eerste telg van een nieuwe generatie Babro motorjachten naast de vertrouwde Classic Line en New Line. De Tridente is een eigentijds familiejacht met optimale bewegingsvrijheid; zo bevinden de salon en de grote kuip zich op hetzelfde niveau. Daarnaast is het ontwerpteam erin geslaagd om werkelijk elke vierkante centimeter te benutten. Uiteraard zijn meerdere indelingsvarianten mogelijk: twee of drie hutten? Een of twee luxe sanitaire ruimtes met elk een gescheiden douche? U zegt het maar. Babro Yachting doet grenzen tussen seriebouw en custom built immers vervagen. Uiterlijk valt niet alleen de bijna rechte boeg op, maar ook het fraaie, driedimensionaal gevormde salondak.

Het standaard elektrische schuifdak maakt ‘open varen’ mogelijk in een handomdraai. Let ook eens op de geprononceerde pet; deze voorkomt hinderlijke reflecties op de stuurstand en over de ruime kuip met zeer royale rondzit in de kuip is standaard van een longtoproof voorzien voor optimale bescherming tegen regen en zon. Wilt u een kortere versie van het kuipdak? Dat is ook eenvoudig realiseerbaar. Of wilt u in de kuip nog een opendak, ook dat bestaat tot de mogelijkheden.. En over bescherming gesproken: de solide RVS stootrand rondom versterkt niet alleen de fraaie zeeg, maar voorkomt bovendien schade aan het strakke, hoogwaardige laksysteem. Schade die hooguit door derden zou kunnen worden toegebracht, want een Tridente 44 OC eigenaar beschikt standaard over beresterke en bovendien proportionele boeg- en hekschroef waarmee het jacht zich met duim en wijsvinger laat manoeuvreren.

‘Fully loaded’


Vanaf het zwemplatform bereik je via beide zijden de zeer ruime kuip. De comfortabele royale rondzit in de kuip biedt plaats aan minstens 6 personen die ook nog ruim kunnen zitten. Een ideale plek om the chillen; de comfortabele spiegelbank biedt plaats aan … personen. Tijd voor een mooi glas wijn? de pantry in de salon is onder handbereik en tijdens het bereiden van het diner is het gemakkelijk ‘gelijkvloers’ communiceren met zowel de stuurstand als de kuip. Trouwens, de Tridente is standaard voorzien van een scala aan handige accessoires en extra’s. Dan hebben we het niet alleen over handige vaarhulpen, maar ook over bijvoorbeeld een wasmachine,  een dekwasinstallatie, centrale verwarming met warmwater bereiding, elektronische motorbediening, cabrioletkap en ga zo maar door. Kortom: ‘fully loaded’.

De stuurpositie is een verhaal apart. Wij schenken veel aandacht aan zowel ergonomie als zicht rondom. Dit vertaalt zich in een comfortabele stuurbank of stuurstoel voor twee van waaruit je bijna 360º rondom zicht hebt dankzij de toepassing van dunne raamstijlen en vooral veel glas. En reken maar dat het goed toeven is op de L-vormige salonbank aan bakboord met ook daar prima zicht naar buiten. Schuifdak open en je kunt desgewenst totaal beschut zonnebaden! ’s Avonds zorgt warmwitte LED-verlichting hier voor extra sfeer. Onderdeks hebben wij in het voorschip voorzien in een luxe eigenaarshut met frans bed en een overdaad aan kastruimte. Het bijbehorende luxe sanitair doet niet onder voor dat van thuis. Naar keuze kunnen ook de gasten of kleinkinderen naast een eigen, midscheeps geplaatste, hut over een eigen natte cel beschikken. Oftewel: volledige privacy voor de eigenaren!

Nieuwsgierig naar de excellente Babro Tridente?

Grenzenloos


Met 40 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van motorjachten naast een succesvolle charteronderneming weten wij zo langzamerhand wel waar de knelpunten zitten. Daarom nemen wij alleen genoegen met de beste materialen afkomstig van gerenommeerde toeleveranciers. En liever een maatje groter dan te klein. Een blik in de motorkamer zegt dan ook genoeg. De motorruimte is standaard voorzien van een 150 pk dieselmotor, ruim genoeg voor een topsnelheid van zo’n 16 km/h, die in een zeer goed geluids geisoleerde machinekamer is geplaatst. In combinatie met de grote dieseltank kom je kruisend met 10 km/h moeiteloos 1.400 kilometer ver. En met een doorvaarthoogte van slechts 2,85 meter vormen de Franse kanalen totaal geen belemmering.

Buitenom naar de Côte d’Azur behoort dankzij de CE-B classificatie natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Hierbij zorgt het uitgekiende onderwaterschip voor een comfortabel vaargedrag. Al met al is de Babro Tridente 44 OC een ultiem familieschip dat dankzij de complete uitrusting ook geschikt is voor langere rezen naar verre oorden. Bovendien zijn verschillende indelingsvarianten leverbaar en het kleurenpallet is ronduit verrassend, zoals dit ook geldt voor de prijsstelling…

Vraag nu vrijblijvend een brochure aan

Onze andere modellen


De Newline van Babro Yachting en een typisch voorbeeld van klassieke Hollandse staalbouw met een duidelijk eigentijds elan.

De Babro Classic Line bestaat uit multiknikspant motorjachten met zeer goede vaareigenschappen. Ze zijn dan ook uitermate geschikt voor wat ruwer water.